Nordjouren

Vad Räknas Som Tillgångar I Ett Dödsbo

Det är viktigt för oss att vi erbjuder de bästa möjliga lösningarna. Vi har ett nära samarbete med några av Göteborgs bästa fastighetsjuridiska experter för att säkerställa att allt går enligt lag och så smidigt som möjligt. För oss på Nordjouren Gothenburg Sweden är din säkerhet viktigast. Därför har vi noggrant arbetat fram våra processer för att säkerställa att allt sköts till högsta möjliga standard inom dödsbo i Göteborg. Vår expertis och omsorg säkerställer att du känner dig trygg under hela processen..
Vårt mål är att möta dina förväntningar och gå utöver dem gällande din Göteborgsfastighet. Vi förstår att det finns kulturella nyanser och skillnader som kan påverka hanteringen av ett dödsbo i Göteborg.

tömma dödsbo göteborg

Att tömma ett dödsbo är en både fysiskt och emotionellt påfrestande uppgift. Det är en process som ofta kommer i en känslig tid när anhöriga sörjer en bortgången nära och kär. I Göteborg finns Nordjouren, ett företag specialiserat på att hjälpa dig genom denna komplicerade och emotionella uppgift.

dödsbo röjning göteborg

Att hantera ett dödsbo kan vara en komplex och känsloladdad process. Det är en tid som kräver mycket arbete, och ofta även expertis inom området. I Göteborg finns vi på Göteborgs Dödsbo Röjning, och vi är specialiserade på just dödsbo röjning.

dödsbo köpes göteborg

Att hantera ett dödsbo kan vara en överväldigande uppgift, fylld med både praktiska och känslomässiga utmaningar. I dessa stunder kan det vara en stor hjälp att vända sig till en professionell aktör som hanterar och köper dödsbon. Vi på Göteborgs Dödsbo Köpes är din lokala och pålitliga partner i Göteborg, och vi står redo att hjälpa dig.


hjälp med dödsbo göteborg

Att hantera ett dödsbo är ofta en komplex och känsloladdad process. Det kräver både tid, energi och förståelse för juridiska och praktiska aspekter. I dessa stunder är det värdefullt att ha en expert vid sin sida. På Hjälp med Dödsbo Göteborg är vi specialiserade på att stötta dig genom hela denna process.

Uddevalla

Från värdering till försäljning, från juridisk rådgivning till flytt, vi är här för att hjälpa dig genom varje steg. Du kommer att bli behandlad som en medlem av familjen.
Uddevalla
Era Ytor

Era Ytor

Vi är din vän och partner när det är dags att förvalta dödsbo i Göteborg. Varje fastighet är unik och det kräver en skräddarsydd lösning.

Begravning

Vår kvalitet är mer än ett löfte. Nordjouren består av ett trevligt, tillmötesgående team som är dedikerade till att möta dina fastighetsbehov i Göteborg.
Allting
Allting
Vi är engagerade i att se till att du är nöjd. Nordjouren vill tacka dig för ditt val av oss som din fastighetsförvaltningspartner i Göteborg.
Kan Ett Dödsbo Ge Bort En Fastighet
Nordjouren är mån om miljön och vi gör allt för att en fastighet i Göteborg ska skötas på ett ansvarsfullt och hållbart sätt. Vi kan då bättre förstå dina behov och önskemål, så att vi kan ge bästa möjliga service.

Frequently Asked Questions

Man kan välja att värdera hela bohaget som en post i bouppteckningen. Om lösöre redovisas separat brukar det oftast vara något av högre värde, exempelvis dyrare möbler, musikinstrument och smycken. Bohag som nämnts i testamente, gåvobrev eller äktenskapsförord ska inte tas med.

Om den avlidne var bosatt i Sverige vid sin död, är dödsboet obegränsat skattskyldig i Sverige. Det innebär att även inkomster från utlandet ska redovisas i deklarationen, till exempel pension från ett annat land.

När bouppteckningen väl är registrerad hos Skatteverket ska tillgångarna fördelas mellan dödsbodelägarna vilket görs genom ett arvskifte. Det har ingen betydelse om ni säljer fastigheten genom dödsboet eller efter att ni har skiftat arvet då ni oavsett måste betala vinstskatt för fastigheten när den väl sålts.

Pris för tömning av dödsbo ligger på 690 kr per timme.